Despre Practical Method

        Stilul este creaţia Maestrului Hong Junsheng (1907-1996) care şi-a dedicat viaţa studiului stilului Chen incepând cu anul 1930 sub tutela lui Chen Fake figură de legendă a stilului Chen din Chen Jia Gou, satul din China renumit pentru practica stilului Chen Taijiquan.
        Denumirea de “Metoda Practică” face referire la faptul că Hong Junsheng dupa 26 de ani de practică, cu acordul Maestrulul Chen Fake,aduce modificări asupra formelor Yilu si Erlu în sensul că posturile sunt executate identic cum sunt executate în aplicaţie, diferit faţă de forma veche învăţată de la Chen Fake unde toate aplicaţiile erau ascunse, forma fiind executată astfel încat din exterior nimic nu arăta că ai de a face cu o artă marţială, principiile marţiale fiind însă implementate în aceasta.
Din păcate în zilele noastre practica taijiului, în majoritatea cazurilor, nu are de a face cu marţialitatea, nefiind pusă nici o baza concretă in cadrul practicii, lipsa celor calificaţi în acest domeniu fiind evidentă.
Succesorul lui Hong Junsheng şi reprezentantul internaţional al şcolii este Maestrul Chen Zhonghua, care trăieşte din 1985 în Canada.
        A început studiul stilului în anul 1979 sub tutela lui Hong Junsheng pana in 1985, după care până în 1996 a revenit în China des pentru corecţiile necesare în practică din partea maestrului Hong Junsheng. S-a născut în 1961 şi de profesie este translator chineză - engleză.
După anul 2000 se dedică total promovarii stilului Chen Practical Method, punând bazele unei locaţii în munţii din Daqingshan, provincia Shandong, China, a carei destinaţie este cazarea pe perioada aprilie- octombrie a elevilor stilului care vor să studieze sub directa sa îndrumare precum şi a altor practicanţi experimentaţi ai stilului.
       De asemenea în vederea unei şi mai mari popularizări în 2009 este creat site-ul practicalmethod.com la care facem trimitere directă in abordarea studiului online.
Prin studiu online se întelege lămurirea aspectelor teoretice ce stau la baza stilului aspecte destul de complexe după cum veţi vedea, precum şi învăţarea primei forme la nivel gestual cu ajutorul explicaţiilor din videourile online create în vederea suplinirii instruirii directe.
        Tradiţional aceste aspecte teoretice nu erau prezentate elevului, ci numai ce trebuia să facă, în timp acesta înţelegând prin practică esenţa, nefiind nevoie de o analiză teoretică.
Datorită abordării vestice, diferită de cea chineză, Maestrul Chen Zhonghua propune ca metodă de studiu această combinaţie între modern, vestic şi chinezesc.
        Latura chineză este reprezentată prin aceea ca procesul de învăţare este sub directa îndrumare a maestrului, acesta în afară de Daqingshan, fiind prezent în diferite locaţii de pe glob unde s-au dezvoltat centre Practical Method, susţinând workshopuri, în care prezintă pe larg toate aspectele stilului, cel mai apropiat de noi fiind Praga.
        De asemenea nu există gradaţii, eşti elev pană ajungi instructor, toţi practicanţii fiind asimilaţi în concepţia chineză ca fraţi, sub directa îndrumare a maestrului ce are rol de tată.
Studiul stilului presupune anumite costuri.
Costurile materiale ale practicii sunt cele ale achiziţionării materialelor video şi în cazul workshopurilor cele ale transportului, cazării şi al workshopului.